У Порошенка розповіли, що потрібно зробити з пособниками окупантів

Читать на русском
У фракції БПП розповіли, який закон Раді варто ухвалити після закону про реінтеграцію Донбасу.
фото: uapress.info

Наступним логічним кроком після затвердження закону про реінтеграцію Донбасу була б розробка й затвердження закону про колаборантів.

Таку думку «Слову і Ділу» висловив народний депутат України Олександр Бригинець («Блок Петра Порошенка»).

«Було б логічним одразу після затвердження закону про реінтеграцію, в якому Росія буде названа окупантом і агресором, ухвалити закон про колаборантів. Тому що якщо в нас є окупант, значить, є окупаційний режим, і, отже, є люди, які з цим режимом співпрацюють. І державі Україна потрібно визначитися, як вибудовувати відносини з такими людьми», – зазначив депутат.

Голосування щодо Донбасу: чиї голоси стали вирішальнимиПоказуємо, як парламент голосував за доленосні для Донбасу закони – про реінтеграцію окупованих територій та продовження особливого статусу.

На думку політика, в цьому законі необхідно передбачити, в тому числі, обмеження громадянських прав колаборантів.

«Сьогодні багато хто говорить: не можна допустити кримінального переслідування цих людей. Згоден, нехай про кримінальне переслідування не йдеться. Важлива не кримінальна відповідальність, а обмеження громадянських прав. Можна просто позбавити людину на певний період права голосувати. Довічно позбавити права обіймати певні посади, бути депутатом тощо», – сказав Бригинець.

При цьому нардеп зазначив, що сам не готовий розробляти відповідний законопроект, оскільки «розробка такого складного проекту вимагає як роботи багатьох фахівців у різних сферах, так і в першу чергу громадського обговорення».

«Але я готовий ініціювати суспільну дискусію щодо такого законопроекту, його розробки, і готовий над ним працювати з колегами-депутатами», – зазначив Бригинець.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях». Законом, зокрема, визначено, що території Луганської та Донецької областей України окуповані Росією. Також у законопроекті Росія визнається країною-агресором.

У другому читанні законопроект парламент розгляне, як очікується, 17 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: