Закон про продовження особливого статусу ОРДЛО набув чинності

Читать на русском
В Україні 10 жовтня офіційно набув чинності закон номер 7164 про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей.

В Україні 10 жовтня офіційно набув чинності закон №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Документ був оприлюднений в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України», передає «Слово і Діло».

Закон про реінтеграцію Донбасу: владі чесніше визнати, що вона не знає, як звільнити ОРДЛОПрезидентський план реінтеграції Донбасу 6 жовтня підтримали 233 нардепи. Ситуацію із законодавчими ініціативами оцінили експерти.

Закон на рік продовжує термін дії особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Згідно з прикінцевими та перехідними положеннями, документ набуває чинності з дня його опублікування.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв повернути ДонбасСказано 6 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Закон про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей буде продовжений після виконання всіх умов, викладених у статті 10 нового закону. Йдеться про ту його частину, що стосується виведення всіх незаконних збройних формувань, їхної військової техніки, а також бойовиків та найманців із території України.

6 жовтня Верховна Рада в першому читанні проголосувала за законопроект президента Петра Порошенка №7163 «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях».

Раніше голова ОБСЄ прокоментував продовження особливого статусу Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: