Стало відомо, коли українці почнуть сплачувати медичні послуги по-новому

Читать на русском
Медична реформа залишається однією з найбільш дискусійних та обіцяє багато нововведень для пацієнтів та лікарів. Про деяку зміни розповіли в міністерстві.

В.о міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що з 2020 року Україна переходить на абсолютно нову систему оплати медичних послуг.

Про це вона розповіла в ефірі «5 каналу», передає «Слово і Діло».

«З 1 січня пацієнти матимуть вільний вибір свого сімейного лікаря або педіатра, і ми будемо оплачувати послуги, надані на те первинній ланці по-іншому», - наголосила в.о. міністра.

«Ми будемо сплачувати тариф за кожного пацієнта, якого лікар веде цілий рік. На первинній ланці вже всі розрахунки зроблено, ми знаємо, скільки ми будемо сплачувати за кожного пацієнта, вже виписано, які послуги будуть надані на первинній ланці для сімейного лікаря», - повідомила Супрун.

Які зміни чекають на українську медицину після реформи?За словами в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, Україні слід поквапитися з медичною реформою, бо наступний шанс повернутися до неї випаде лише після парламентських виборів-2019. «Слово і Діло» проаналізувало зміни, що чекають на українську медицину.

За її словами, у 2018 і 2019 роках українці почнуть переходити на нову оплату послуг спеціалізованої медицини.

«З 1 січня 2020 року ми перейдемо вже на абсолютно нову систему оплати медицини в цілому. Це буде і на первинній ланці сімейних лікарів, і на тих послугах, які надаються на вищих ланках допомоги», - каже Уляна Супрун.

Чи підтримують українці ініціативи уряду, «Слово і Діло» з'ясовувало в матеріалі «Перші кроки медичної реформи. Як оцінюють роботу МОЗ звичайні українці?».

Детальніше про те, які зміни чекають на українську медицину після реформи – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: