Гройсман розповів, скільки українців скористалися «Доступними ліками»

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман стверджує, що за півроку функціонування програми нею скористалися понад 6,5 мільйонів українців.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман стверджує, що за півроку функціонування програми «Доступні ліки» нею скористалися понад 6,5 мільйонів українців.

Про це він сказав під час засідання уряду 4 жовтня, передає «Слово і Діло».

«Ми запустили 6 місяців тому цю систему. Насправді, дуже важливо, щоб люди мали доступ до безкоштовних ліків. Фактично, наша задача – сильна економіка й сильна соціальна політика. Але не так, щоб друкувати гроші, а так, щоб економіка їх заробляла й ми могли їх реінвестувати. І тому, коли ми подивимося на цифри, вони є вражаючими, більш ніж 6,5 мільйонів українських громадян отримали рецепти на безкоштовні ліки. Це означає, що люди, які не могли собі дозволити їх купити, зараз отримали їх безкоштовно від держави», – розповів Гройсман.

За словами прем'єра, на 2018 рік уряд заклав до бюджету мільярд гривень на планування програми. Перелік ліків, який затверджений зараз, буде розширений. Нагадаємо, держпрограма «Доступні ліки» діє з 1 квітня. До неї вже долучилися понад 5 тисяч аптек.

Нагадаємо, в Києві був запущений пілотний проект електронного обліку медикаментів.

Раніше стали відомі причини дефіциту або відсутності препаратів зі списку «Доступних ліків» у аптеках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: