У Раді запропонували легалізувати криптовалюти

Читать на русском
Законопроект Про обіг кріптоалюти в Україні визначає правовий статус криптовалюта і правові основи організації та діяльності суб'єктів кріптовалютніх транзакцій, заявили його автори.

У Верховній Раді 6 жовтня зареєстрували законопроект №7183 «Про обіг криптовалюти в Україні».

Ініціаторами проекту стали нардепи від «Народного фронту» Ірина Єфремова, Людмила Денисова, Ігор Котвицький, Світлана Войцеховська і депутат від Блоку Петра Порошенко Іван Рибак, передає «Слово і Діло».

У МВФ розповіли, чи вважають криптовалюту загрозою для банківГлава МВФ Крістін Лагард вважає, що біткоіни і інші криптовалюта не несуть в собі загрози для світових центробанків і фіатних валют.

«Законопроект визначає правовий статус криптовалюти і правові основи організації та діяльності суб'єктів криптовалютних транзакцій», - йдеться у пояснювальній записці.

Автори впевнені, що застосування криптовалюти позитивно вплине на економіку країни і сприятиме науково-технічному прогресу. За їх словами, ухвалення документу збільшить надходження податків до бюджету країни і приверне «багатомільйонні міжнародні інвестиції».

Як відомо, наразі у криптовалюти біткоін немає правового статусу в Україні.

Нагадаємо, раніше американська компанія Velton/Zegelman здійснила перший в Україні обмін ефіру (Ethereum), однією з найбільш популярних криптовалют, на нерухомість у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: