В Україні вперше за криптовалюту продали житло

Читать на русском
Американська компанія Velton/Zegelman здійснила перший в Україні обмін ефіру (Ethereum), однієї з найбільш популярних криптовалют, на нерухомість в Києві.

Американська компанія Velton/Zegelman здійснила перший в Україні обмін ефіру (Ethereum), однієї з найбільш популярних криптовалют, на нерухомість в Києві.

Про це повідомили в українській юридичній компанії Юскутум, яка супроводжувала угоду, передає Інтерфакс-Україна, пише «Слово і Діло».

За даними компанії, сума операції склала $60 тис. Власником криптовалюти виступила американська компанія Velton/Zegelman, платформою для угоди став стартап Propy в Кремнієвій долині.

Зазначається, що власник столичної квартири Марк Гінзбург поміняв нерухомість на криптовалюту згідно з договором міни, уклавши смарт-контракт.

Держава vs. громадяни: хто заробить на біткойнахКриптовалюта в Україні набуває популярності, а українці замислюються про переведення коштів. Чи дозволені такі операції та якою є ситуація з інвесткліматом, розповів експерт.

«Продавець і покупець на платформі Propy завізували контрактний намір, на підставі якого криптовалюту перевели на депозит. Після цього юристи підготували необхідні документи по угоді купівлі-продажу, були замовлені акти оцінки нерухомості, виписані довіреності сторонам, проведена нотаріальна угода», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в столиці запрацювали шість кріптоматов.

Як повідомлялося, криптовалюта біткоіни в даний час не має певного правового статусу в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: