У МВФ розповіли, чи вважають криптовалюту загрозою для банків

Читать на русском
Глава МВФ Крістін Лагард вважає, що біткоіни і інші криптовалюта не несуть в собі загрози для світових центробанків і фіатних валют.

Біткоіни і інші криптовалюти не несуть загрози для світових центробанків і фіатних валют.

Таку думку висловила глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Біткойн розпадеться на дві окремі валютиПерша криптовалюта Bitcoin може знову розділитися вже в жовтні. Після недавньої появи Bitcoin Cash на горизонті з'явився ще один проект із китайськими корінням - Bitcoin Gold.

Незважаючи на те, що наразі вони є «занадто волатильними, занадто ризикованими, занадто енергоємними», згодом це може змінитися, заявила Лагард.

«Чимало криптовалют занадто непрозорі для регуляторів, деякі піддаються атакам хакерів, - зазначила Лагард. - Однак багато з цього обумовлено технічними проблемами, які можуть бути вирішені з часом».

«Ще донедавна деякі експерти вважали, що персональні комп'ютери ніколи не будуть прийняті або що планшети будуть використовуватися тільки як дорогі кавові підноси. Тому, я думаю, не дуже розумно відкидати віртуальні валюти», - заявила вона.

На думку Лагард, люди рано чи пізно почнуть віддавати перевагу віртуальним валютам, оскільки володіти ними стане «простіше і безпечніше, ніж банкнотами, особливо у віддалених регіонах, а також тому, що ці валюти можуть з часом стати більш стабільними».

Раніше повідомлялося, що покупки в Amazon можна буде оплатити біткоінами.   Нагадаємо, у Швейцарії узаконили сплату податків біткоінами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: