Біткойн в Україні: що думають про криптовалюту в ДФС

Читать на русском
ДФС посилається на визначення Нацбанку та наполягає на тому, що криптовалюта не може бути засобом платежу.

Державна фіскальна служба (ДФС) в питанні про статус криптовалюти біткойна відштовхується від роз'яснення Національного банку України, датованого 2014 роком.

Про це заявили в прес-службі дФС, передає «Слово і Діло».

Згідно із заявою, біткойни не може використовуватися фізичними та юридичними особами на території України як засіб платежу.

Все, що потрібно знати про біткоіни«Слово і Діло» вирішило скласти інфографіку про біткоіни, розібравшись що це таке і як отримати цю валюту.

«Роз'яснення щодо правомірності використання в Україні «віртуальної валюти/криптовалюта» надано Національним банком України від 10 листопада 2014 року, виходячи з якого Національний банк розглядає «віртуальну валюту/криптовалюта» біткоіни «як грошовий сурогат, що не має забезпечення реальної вартістю, не може використовуватися фізичними та юридичними особами на території України як засіб платежу, оскільки суперечить нормам українського законодавства», – заявили в ДФС.

У відомстві також нагадали, що НБУ рекомендує користуватися послугами лише тих платіжних систем і систем розрахунків, які внесені до відповідного реєстру та учасників цих систем, а також операторів послуг платіжної інфраструктури.

Водночас на запитання про оподаткування однієї з найпопулярніших альтернатив традиційним валютам – біткойнів, зокрема задекларованих народними депутатами, ДФС не надала відповіді.

Нагадаємо, в НБУ заявили, що в біткойна відсутній певний правовий статус в Україні.

Також у раді НБУ назвали ризики купівлі криптовалюта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: