Реінтеграція Донбасу: стало відомо, як голосуватимуть фракції

Читать на русском
Представники парламентських фракцій розповіли, як голосуватимуть за законопроекти про Донбас.
фото: УНІАН

Фракції парламенту визначаються з голосуванням за проекти законів про реінтеграцію Донбасу.

Так, за словами народного депутата Юрія Павленка, «Опозиційний блок» вирішив не підтримувати президентський законопроект про реінтеграцію, як і альтернативний, поданий депутатами «Самопомочі».

«Що стосується законопроекту №7164 (проект закону про відновлення дії Конституції України та закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в окремих районах Донецької та Луганської областей» – ред.), то ми голосували за його включення до порядку денного. Але зараз внесений новий варіант проекту. Тому остаточне рішення буде ухвалене після обговорення. Поки що дискусія триває», – розповів Павленко «Слову і Ділу».

Заступник голови фракції «Батьківщини» Сергій Соболєв, своєю чергою, зазначив, що фракція підтримає альтернативний законопроект про реінтеграцію Донбасу, запропонований фракцією «Самопомочі».

«Підтримаємо законопроект «Самопомочі», скоріш за все. За інші закони в нас голосів не буде», – сказав Соболєв.

«Звичайно, будемо підтримувати президентські проекти», – сказав «Слову і Ділу» заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко.

Народний депутат Дмитро Тимчук розповів, що «Народний фронт» підтримає президентський законопроект про реінтеграцію, а проект глави держави про особливий статус рекомендуватиме відправити на доопрацювання.

«Позиція нашої фракції – підтримати президентський проект про реінтеграцію, але за тієї умови, що з нього буде виключений пункт сім – про Мінські угоди. Ми не можемо вводити в українське правове поле документ, який підписаний ватажками терористичних організацій. Це юридично неправильно, аморально й узагалі злочинно, як на нашу думку. За таке ж рішення проголосував і комітет з держбезпеки і оборони», – сказав Тимчук.

«Щодо другого законопроекту – про особливий статус – то на Комітеті була пропозиція підтримати його за умови, що місцеві вибори на Донбасі можуть відбутися лише через рік після виведення окупаційних військ. Але в підсумку рішення комітету було просити парламент направити цей документ на доопрацювання. Наша фракція підтримає таке рішення», – зазначив народний депутат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: