ГПУ повідомила про завершення слідства щодо нападу «Беркуту» на «автомайданівців»

Читать на русском
У Генпрокуратурі завершили розслідування кримінального провадження про напад беркутівців та інших працівників МВС на учасників Автомайдану під час Революції Гідності.

У Генпрокуратурі завершили розслідування кримінального провадження про напад «беркутівців» та інших працівників МВС на учасників «Автомайдану» під час Революції Гідності.

Про це повідомляє прес-служба департаменту в Facebook, передає «Слово і Діло».

Йдеться про підозри колишньому заступнику начальника ГУ МВС України в м. Києві-начальнику кримінальної міліції (як організатору злочинів), заступнику начальника УБНОН ГУ МВС України в м. Києві, заступнику начальника відділу цього УБНОН та двом оперуповноваженим цього ж управління.

Організатор викрадень Луценка та Вербицького спіймався на поїздках до РФ – ГПУПідозрюваний в організації викрадення Ігоря Луценка та вбивства Юрія Вербицького в 2014 році Олександр Волков видав себе тим, що дізнавшись про затримання своїх спільників, спробував втекти до Росії.

Їм інкримінується вчинення за спеціально спланованої операцією з залученням цивільних осіб (так званих «тітушок») у ніч із 22 на 23 січня 2014 року в Києві на вулиці Щорса біля міської лікарні №17 провокації та спільного з працівниками столичного спецпідрозділу «Беркут» незаконного затримання 6 активістів громадського руху «Автомайдан», застосування до них насильства, заподіяння їм тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості й умисного пошкодження їхніх автомобілів.

Пізніше вказані правоохоронці дали завідомо неправдиві покази, об'єднані зі звинуваченням активістів у вчиненні тяжких злочинів, на підставі яких останніх затримували й притягували до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії.

Нагадаємо, в липні у Києві затримали екс-бійця спецпідрозділу «Беркут» Сергія Лободу, розшукуваного за фактом нападу на «Автомайдан» у січні 2014 року.

Також зазначимо, що 9 серпня уряд виділив понад 2,686 млн грн грошової допомоги постраждалим учасникам Революції Гідності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: