В ЄС відкрили ще один центр для боротьби з гібридними загрозами

Читать на русском
Євросоюз 2 жовтня в Гельсінкі відкрив новий Центр удосконалення для боротьби з гібридними загрозами.

2 жовтня Євросоюз відкрив у Гельсінкі новий Центр удосконалення для боротьби з гібридними загрозами.

Відкриваючи цей заклад, верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що об’єднання європейських держав «не може розглядати питання гібридної загрози більш серйозно», пише «Главком», передає «Слово і Діло».

Кібератаки та їхні жертви: нові фронти гібридної війниПолітичний експерт розповів, у чому небезпека кібершахрайства та як українцям протистояти війнам у віртуальному просторі

Центр був створений за ініціативою Фінляндії, він об'єднує 10 країн-членів ЄС, а також Норвегію та Сполучені Штати. Його метою є дослідження, навчання, освіта та вправи для фахівців, що протистоятимуть гібридним загрозам. Представники НАТО та ЄС увійдуть до керівної ради, Могеріні називає цей центр «важливим внеском у нашу спроможність реагувати на кризу».

Євросоюз останніми місяцями розширив свою діяльність із протистояння гібридним загрозам. Відомо, що у вересні міністри оборони країн ЄС провели кібернетичну експертизу, спрямовану на тестування спроможності блоку реагувати на потенційну атаку хакерів на свої військові структури, а минулого тижня різні інститути ЄС розпочали перші вправи для перевірки адекватності відповідей ЄС у боротьбі з кібератаками та гібридними загрозами.

Могеріні вказала, що команда ЄС Stratcom East, яка займається проблемами дезінформації з боку Росії, виявила понад дві тисячі таких випадків від моменту заснування команди два роки тому. Очільниця європейської дипломатії наголосила, що ЄС продовжуватиме «говорити про те, що ми робимо, щоб максимально пояснити нашу політику, поширювати справжні історії про позитивний вплив».

Нагадаємо, що Європейський центр із протидії гібридним загрозам, створений 12 країнами ЄС і НАТО, на початку вересня відкрили у фінській столиці Гельсінкі.

Раніше політичний експерт розповів «Слову і Ділу», чому Хресна хода в Києві стала черговим засобом мобілізації прокремлівських сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: