Стало відомо, чому одесити можуть залишитися без тепла цієї зими

Читать на русском
Близько 300 тисяч жителів центральних мікрорайонів Одеси можуть залишитися без тепла через процедури ліквідації ТЕЦ.

Більше чверті мільйона жителів центральних мікрорайонів Одеси можуть залишитися без тепла через процедури ліквідації міської теплоелектроцентралі (ТЕЦ).

Як передає кореспондент УНІАН, про це стало відомо на засіданні комісії з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій Одеської міської ради, переает «Слово і Діло».

Зазначалося, що ТЕЦ не може укласти договір з НАК «Нафтогаз України» на постачання газу, так як робота теплоелектроцентралі зупинена за клопотанням арбітражного керуючого.

Під час засідання комісії заступник директора Департаменту міського господарства Сергій Агуца повідомив, що ліквідатор ТЕЦ повідомив мерію про те, що вона не буде відпускати тепло. За словами чиновника, рішення цієї проблеми можливо лише на рівні Кабінету міністрів України.

«Це означає, що люди, які працюють на ТЕЦ, повинні бути звільнені, а потужності не повинні використовуватися. Якщо це станеться, то комунальне підприємство «Теплопостачання міста Одеси» не зможе отримувати теплову енергію від ТЕЦ», - прокоментувала журналістам ситуацію директор юридичного департаменту міськради Інна Попівська.

Разом з тим, саме Одеську міськраду є однією зі сторін у судовій справі про банкрутство ТЕЦ, тому мерія має намір просити суд відкласти закінчення процесу.

Чергове засідання у цій справі призначене на 10 жовтня в господарському суді. Під час засідання міська влада має намір звернутися з клопотанням про продовження технологічного циклу ТЕЦ на 2017-2018 роки. При позитивному рішенні суду це дасть можливість теплоелектроцентралі укласти договір з «Нафтогазом» на поставку газу.

Опалювальний сезон 2017/2018: чи допоможе американське вугілля пережити зимуУкраїна отримала першу партію американського вугілля, що в уряді та АП вже подають як чергову перемогу. Енергетичну співпрацю України зі США оцінили експерти.

Як відомо, у грудні 2016 року Господарський суд Одеської області ухвалив постанову про визнання ПАТ «Одеська ТЕЦ» банкрутом. Ліквідаційна процедура підприємства була відкрита терміном на 12 місяців.

У повідомленні компанії вказувалося, що заяву про припинення емітента подав керуючий санацією Євген Лахненко. Вартість чистих активів Одеської ТЕЦ - 328 млн грн, сума зобов'язань - 710 млн.

Власником ПАТ «Одеська ТЕЦ» є держава. ТЕЦ забезпечує теплом історичну частину Одеси - центр, Слобідку, Молдаванку. В цілому - близько 300 тис. жителів міста, а також установи, організації, підприємства.

Раніше в «Київенерго» повідомили, скільки будинків готові до опалювального сезону.

Напередодні нового опалювального сезону журналіст Максим Кречетов розповів «Слову і Ділу» про основні проблеми в енергетиці країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: