У «Київенерго» повідомили, скільки будинків готові до опалювального сезону

Читать на русском
У зоні обслуговування Київенерго на сьогодні лише 52 відсотки житлових будинків готові до опалювального сезону.

У Києві лише 52% житлових будинків готові до підключення тепла.

Про це повідомив прес-центр «Київенерго», передає «Слово і Діло».

Краща динаміка підготовки до зими серед столичних установ соціальної сфери: акти готовності отримали 69% лікувальних установ, 76% дитсадків, 73% шкіл.

У зв'язку з цим «Київенерго» звернулося до балансоутримувачів житлових будинків із вимогою прискорити підготовку обладнання та теплосистем до зими.

«Адже лише після цього «Київенерго» має право видати акт готовності будинку до опалювального сезону», – відзначили в компанії.

Найчастіше перешкодою для отримання акта готовності до опалювального сезону в «Київенерго» називають невиконані заходи з енергозбереження, неукомплектованість контрольно-вимірювальними приладами, самовільну реконструкцію системи опалення та низку інших причин.

Підвищення тарифів ЖКГ: чого чекати українцям у новому опалювальному сезоніЗ початком осені більш гостро постає тарифне питання. В уряді запевняють, що до опалювального сезону країна майже готова, й переконують, що підвищення тарифів не буде. Чи виправдана така впевненість, з’ясовували експерти.

«Це зона відповідальності ЖЕО, балансоутримувачів будинків. Зі свого боку «Київенерго» на 96% підготувало мережі та обладнання до подачі теплоносія, щоб з якомога нижчим рівнем аварійності провести опалювальний сезон у Києві», – зазначив директор компанії «Київські теплові мережі» ПАТ «Київенерго» Сергій Шовгеля.

За словами віце-прем'єра Геннадія Зубка, готовність до опалювального сезону в Україні становить 97,6%.

25 вересня уряд повідомив про автоматичний перерахунок субсидій на новий опалювальний сезон.

26 вересня Геннадій Зубко повідомив, що через похолодання опалювальний сезон може розпочатися раніше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: