Опалювальний сезон 2017/2018: «Нафтогаз» почав підписувати договори щодо постачання газу

Читать на русском
Міненерго до 1 липня було зобов'язане розраховувати за певною формулою і офіційно оприлюднити ціну на газ для цих споживачів на період з 1 жовтня 2017 до 1 квітня 2018 року.

НАК «Нафтогаз України» почала укладати договори на поставку газу з тепловиробниками на наступний опалювальний сезон без офіційно оприлюдненою Кабінетом міністрів України ціни.

Про це повідомляє прес-служба НАК, передає «Слово і Діло».

В уряді розповіли, скільки грошей було виділено на опалювальний сезонНа підготовку до опалювального сезону 2017/2018 виділено 9 мільярдів гривень, що на 1,8 мільярда більше, ніж минулого року.

Повідомляється, що під час укладання договорів на постачання газу за спеціальними обов'язками, компанія керується вимогами постанови Кабінету міністрів України від 22 березня 2017 року №187.

Згідно з документом, Міненерго до 1 липня було зобов'язане розраховувати за певною формулою та офіційно оприлюднити ціну на газ для цих споживачів на період з 1 жовтня 2017 до 1 квітня 2018 року.

«Зазвичай компанія в липні починає укладати договори з виробниками тепла на новий опалювальний сезон, проте досі відкладала цей процес, чекаючи повідомлення Міненерго. Подальша затримка може призвести до зриву початку опалювального сезону в жовтні. За таких умов «Нафтогаз» змушений застосовувати при укладанні договорів із тепловиробниками ціну газу, яка зафіксована станом на 1 квітня 2017 року», – пояснили в компанії.

Михайло ГоловкоГолова Тернопільської обласної ради
Головко запевнив, що з осені "Свобода" буде виходити на акції протесту проти "Нафтогазу" та НКРЕКПСказано 4 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

«Нафтогаз» також учергове виступив зі зверненням до Кабінету міністрів із проханням якомога швидше визначити та оприлюднити ціну газу для потреб населення на новий опалювальний сезон. Нагадаємо, заборгованість підприємств перед НАК «Нафтогаз України» за газ станом на 29 серпня 2017 року зменшилася на 1,1 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що «Нафтогаз» збільшить транзитний позов до «Газпрому».

Нагадаємо, експерт групи РПР з питань енергоефективності Тетяна Бойко розповіла «Слову і Ділу», чого чекати українцям у новому опалювальному сезоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: