До гучних вироків у окупованому Криму причетні колишні українські судді

Читать на русском
Адвокат вважає, що колишні українські судді мотивовані виносити жорстокі рішення, щоб вислужитися перед Кремлем.

Вироки Ільмі Умерову та Ахтему Чийгозу в окупованому Криму виносили колишні українські судді, які нині працюють у підконтрольних Росії «судах».

Про це заявив адвокат Микола Полозов на прес-конференції, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Суддя, який засудив Ільмі Умерова, це колишній український суддя, який перейшов на бік російської влади. І таких у Криму дуже багато. У справі Ахтема Чийгоза з трьох суддів двоє таких», – повідомив Полозов.

Чубаров: Росія засудила Умерова до смертіЧубаров зазначив, що оголошене рішення є ще одним свідченням посилення репресій проти кримськотатарського народу.

Адвокат вважає, що колишні українські судді «додатково мотивовані виносити жорстокі рішення, щоб вислужитися перед російською владою».

Полозов зазначив, що все обвинувачення проти Умерова будувалося на неналежному перекладі його виступу й вигаданих словах, яких він у реальності не говорив, у ефірі телеканалу ATR.

«Ільмі Умеров наприкінці 2015 року приїхав до Києва й виступив в ефірі телеканалу АТР кримськотатарською мовою, де висловив свою думку щодо анексії та окупації Криму ... Переклад виступу з кримськотатарської на російську робила людина, яка не володіє належним чином кримськотатарською мовою, й фактично в цьому перекладі з'явилися слова, яких у реальності Ільмі Умеров ніколи не говорив. Власне, на цих вигаданих словах, придуманих слідчим ФСБ, і був побудований вирок», – нагадав адвокат.

Меджліс узявся за заборону російських організацій в УкраїніМеджліс кримськотатарського народу має намір вимагати припинення діяльності російський організацій на території України.

Раніше ЗМІ повідомляли, що справу Ільмі Умерова передали судді Андрію Кулешову, який розшукується правоохоронними органами України за підозрою в державній зраді.

Нагадаємо, 27 вересня підконтрольний Кремлю суд в окупованому Симферополі засудив Умерова суворіше, ніж просило обвинувачення.

11 вересня заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза засудили до 8 років ув'язнення в колонії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: