Британія різко відреагувала на вирок Умерову

Читать на русском
Засудження Умерова підтверджує подальше погіршення ситуації з дотриманням прав людини в Криму.

Засудження Умерова підтверджує подальше погіршення ситуації з дотриманням прав людини в Криму.

Засудження заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення викликає глибоке занепокоєння.

Про це йдеться в заяві посольства Великобританії в Україні, пише «Слово і Діло».

«Ця справа є черговим свідченням систематичного переслідування Російською Федерацією людей, які виступають проти незаконної анексії Криму», - заявили в посольстві.

Відзначається також, що цей випадок підтверджує подальше погіршення ситуації з дотриманням прав людини в Криму, яке почалося ще в 2014 році після анексії Кримського півострова.

Про це також йдеться в останній доповіді про порушення прав людини в Криму Управління Верховного комісара ООН з прав людини, який був оприлюднений 25 вересня.

У посольстві також підкреслили, що з самого початку справа Умерова, включно з його утриманням у психіатричному відділенні в 2016 році, не відповідало жодним міжнародним стандартам.

«Ми не визнаємо і ніколи не будемо визнавати незаконну анексію Криму Росією. РФ повинна повернути Крим Україні і негайно звільнити всіх затриманих і ув'язнених в зв'язку з їх незгодою з діями російської влади на Кримському півострові», - наголошується в заяві.

Нагадаємо, 27 вересня, окупаційний російський суд міста Сімферополя засудив Ільмі Умерова до 2 років поселення в колонії.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест через вирок лідеру кримських татар Ільмі Умерову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: