Окупанти в Криму засудили Умерова суворіше, ніж просило обвинувачення

Читать на русском
В окупованому Криму Умерова засудили до двох років колонії-поселення, в той час як звинувачення вимагало умовного терміну.

Підконтрольний Кремлю суд в окупованому Криму засудив одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії».

«Оголошення вироку в суді почалося раніше, без присутності адвоката Ільмі Умерова Марка Фейгіна та захисника Олександра Подрабінека», – йдеться в публікації.

Фейгін написав у Twitter: «Суддя Кулішов виніс вирок суворішbq, ніж вимагав держобвинувач».

Він також додав, що до апеляції Умеров перебуватиме вдома.

Петренко анонсував нові позови до РФМін'юст завершує підготовку великої юридичної позиції для ЄСПЛ щодо Донбасу так, як було зроблено щодо Криму.

Перед судовим засіданням адвокат Ільмі Умерова сподівався на те, що оприлюднена 25 вересня доповідь верховного комісара ООН із прав людини щодо ситуації в анексованому Криму може вплинути на пом'якшення вироку його підзахисному.

Російський прокурор просив для Ільмі Умерова покарання у вигляді 3 років і 6 місяців позбавлення волі умовно, з випробувальним терміном на 3 роки й забороною на три роки займатися публічною та викладацькою діяльністю.

Нагадаємо, кримські окупанти звинувачують Умерова в «публічних закликах до сепаратизму». Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, примусова судово-психіатрична експертиза заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова викликали сильний громадський і міжнародний резонанс.

Раніше повідомлялося, що кримський татарин після катувань в окупованому Криму перебуває в київській лікарні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: