Чубаров: Росія засудила Умерова до смерті

Читать на русском
Чубаров зазначив, що оголошене рішення є ще одним свідченням посилення репресій проти кримськотатарського народу.

Окупаційний російський суд фактично засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до смерті.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав очільник Меджлісу Рефат Чубаров, передає «Слово і Діло».

«По суті, окупаційний російський суд засудив Ільмі Умерова до смерті, оскільки розміщення людини, яка страждає хворобою Паркінсона в прогресивній формі, гіпертонією та цукровим діабетом, означає не що інше, як позбавлення людини елементарної медичної допомоги та сприяння рідних», – написав він.

Також Чубаров додав, що оголошене окупаційним російським судом рішення є ще одним свідченням посилення репресій проти кримськотатарського народу, здійснюваних російської окупаційної владою Криму.

Умеров не залишатиме КримЗаступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільямі Умеров заявив, що залишатиметься у Криму за будь-яких обставин.

«Росія засудила Ільмі Умерова до смерті. Міжнародній спільноті та її інституціям наданий вибір – запобігти вбивству Ільмі Умерова або обмежитися черговою заявою з висловленням «глибокої стурбованості», – додав голова Меджлісу.

Сам Умеров після засідання «суду» заявив, що не зрікається своїх поглядів.

«Незважаючи на таку ситуацію, я ще раз заявляю, що я не змінюю переконань, не змінюю своїх поглядів, і лишаюся переконаним прихильником повернення Криму до України. Вважаю анексію анексією, окупацію – окупацією, а нинішню владу – злочинною», – зазначив Умеров.

Зазначимо, сьогодні, 27 вересня, окупаційний російський суд міста Сімферополя засудив Ільмі Умерова до 2 років поселення в колонії.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест через вирок лідеру кримських татар Ільмі Умерову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: