Геращенко розповіла, скільки жінок служить у лавах ЗСУ

Читать на русском
Станом на 5 вересня в лавах ЗСУ проходять військову службу 23771 військовослужбовців-жінок, із них на посадах офіцерів - 2916 жінок, полковника - 42 жінки.

Станом на вересень у Збройних силах України служить майже 24 тисячі жінок.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на конференції бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (ОБСЄ/БДІПЛ) «Людський вимір безпеки в Україні» 27 вересня, повідомляється на сайті парламенту, передає «Слово і Діло».

Миротворці на Донбасі: вигоди для Путіна, мінуси для УкраїниЖурналіст Денис Попович розібрався, які загрози несе для України нещодавня пропозиція президента Росії Володимира Путіна до ООН розмістити миротворців на лінії розмежування між силами АТО і підконтрольними РФ бойовиками на Донбасі.

«Станом на 5 вересня в лавах ЗСУ проходять військову службу 23771 військовослужбовців-жінок, із них на посадах офіцерів - 2916 жінок, полковника - 42 жінки», - розповіла Геращенко.

«У той же час ми орієнтуємося на принцип рівності і вважаємо, що кількість жінок у ЗСУ, зокрема серед жінок на посади генерала, не відповідає справжньому потенціалу», - заявила вона.

Раніше Геращенко розповіла про мету візиту французьких політиків на Донбас.

Також нардеп прокоментувала заяву Путіна про миротворців на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: