Геращенко прокоментувала заяву Путіна про миротворців на Донбасі

Читать на русском
Геращенко підкреслила, що миротворці мають бути введені на всю окуповану російськими військами територію України

Перша віце-спікерка Верховної Ради України, представниця Києва в Тристоронній контактній групі з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що про введення миротворчої місії ООН на лінії зіткнення на сході України не може бути й мови, оскільки це не є українським державним кордоном.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Путін, у кращих традиціях гібридної війни, намагається спотворити ідею українського керівництва щодо миротворців на Донбасі, перевернути все з ніг на голову. Він доручає своєму вірному міністру подати резолюцію до Радбезу ООН щодо миротворців на лінії зіткнення. Хвилиночку, лінія зіткнення стала лінією зіткнення через російську агресію», – написала Геращенко.

«Для нас це лінія дотику, дотику з тимчасово окупованими ... територіями, лінія, яка має зникнути назавжди з української землі в день повернення контролю над кордоном. Це не український кордон, тому не може бути й мови про миротворців уздовж лінії зіткнення», – підкреслила вона.

Вона зазначила, що миротворці мають бути введені на всю окуповану російськими військами територію України, «щоб моніторити ситуацію з безпекою та демілітаризацію».

«Їхній мандат має закінчуватися на україно-російському кордоні. А це Ізварине та інші пункти, а не Станиця Луганська», – написала Геращенко.

Відзначимо, раніше Путін заявив, що наявність миротворців ООН на Донбасі пішла б на користь вирішенню конфлікту на сході України, але вони мають перебувати на лінії розмежування «й на жодних інших територіях».

«Наявність миротворців, навіть можна сказати не миротворців, а тих людей, які гарантують безпеку місії ОБСЄ, вважаю цілком доречною й не бачу тут нічого поганого. Навпаки, вважаю, що це пішло б на користь вирішенню проблеми на південному сході України», – сказав Путін у вівторок, 5 вересня, на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС.

Президент РФ доручив російському МЗС внести відповідний проект резолюції на розгляд РБ ООН.

Також Путін заявив про можливість розширення агресії з боку ОРДЛО на інші регіони України в разі поставок летальної зброї зі США.

Крім того, Путін звинуватив США в хамстві й хоче судитися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: