Для снайперів ЗСУ створили новий маскувальний костюм

Читать на русском
Комплект розробили після аналізу нинішніх аналогів, а також зважаючи на побажання самих снайперів.

Новий маскувальний костюм для військовослужбовців Збройних сил України розробили за побажаннями самих снайперів.

Про це повідомляє Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Нашим відділом розробки спеціального та захисного спорядження управління речового забезпечення розроблено та затверджено Тилом ЗСУ новий і своєрідний маскувальний костюм. Він отримав назву Індивідуальний Маскувальний Комплект (ІМК)», – йдеться в повідомленні.

За інформацією управління, до нового індивідуального маскувального комплекту входять куртка, штани та накидка. Зазначається, що виріб позиціонуватиметься як снайперський, однак він входить до бойового спеціального комплекту, і його видаватимуть військовослужбовцям відповідно до їхньої спеціальності.

Згідно з повідомленням, цей комплект розробили після аналізу нинішніх аналогів, а також зважаючи на побажання самих снайперів різних частин та родів військ.

Комплект розробили після аналізу нинішніх аналогів, а також зважаючи на побажання самих снайперів.

«Кишені, отвори, вентиляція, застібки та їхнє розміщення розроблені згідно з анатомічними вимогами та мобільними завданнями снайперів. Манжети рукавів подовжені, вони приховують майже всю долоню. Маскувальна сітка капюшону захищає від паразитів, добре маскує снайпера та основну частину зброї. Наявність еластичних шнурів та фіксаторів дозволяють підігнати костюм під себе», – повідомили в управлінні.

Наразі, як зазначається в повідомленні, очікується фінансування та закупівля цього комплекту.

Раніше повідомлялося, що військовослужбовці, які виконують завдання в зоні АТО, отримають нові комплекти зимового одягу до кінця вересня.

Також нагадаємо, суд заарештував сім квартир і два нежитлових приміщення тестя начальника 1363 Головного військового представництва Міноборони, який фігурує в розслідуванні НАБУ за фактом закупівлі неякісної форми для військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: