Геращенко розповіла про мету візиту французьких політиків на Донбас

Читать на русском
Французькі сенатори Ерве Море, Жан-Ів Леконт і Жак Лежандр приїдуть на Донбас, щоб ознайомитися з гуманітарною ситуацією та оцінити рівень безпеки регіону.

Французькі сенатори Ерве Море, Жан-Ів Леконт і Жак Лежандр приїдуть на Донбас, щоб ознайомитися з гуманітарною ситуацією та оцінити рівень безпеки регіону.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ в Мінську Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Колеги найбільше цікавилися питанням звільнення заручників і пообіцяли, що й надалі Франція в Нормандському форматі порушуватиме це питання як пріоритетне. Обмінялися думками щодо ініціативи запровадження миротворчої місії на всю територію окупованого Донбасу, до українсько-російського кордону», – написала Геращенко.

Геращенко прокоментувала заяву Путіна про миротворців на ДонбасіГеращенко підкреслила, що миротворці мають бути введені на всю окуповану російськими військами територію України

Вона зазначила, що французькі сенатори також цікавляться перебігом децентралізації, медичної, пенсійної та освітньої реформами в Україні.

«Французькі сенатори засудили самовільні та провокаційні дії тих політиків, які незаконно відвідували окупований Крим, і відзначили, що це були їхні приватні візити, які не підтримуються парламентом Франції», – уточнюється в повідомленні.

Раніше нардеп розповіла, що стало каменем спотикання в переговорах щодо заручників.

Нагадаємо, 16 листопада 2016 року Геращенко пообіцяла, що коли Україні нададуть безвіз, вона назве прізвища активістів і депутатів, які «бігали по посольствах європейських країн і просили не надавати Україні безвізовий режим», але так і не виконала свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: