У Кабміні збираються вивести в’язниці з-під керівництва Мін’юсту

Читать на русском
Керувати пенітенціарними закладами невдовзі буде не Міністерство юстиції, а спеціально створена служба, каже міністр Кабміну Саєнко.
Фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення виконавчої служби, якій буде передано керівництво системою виправних закладів України.

Про це в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» розповів міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, передає «Слово і Діло».

Таким чином в уряді хочуть реформувати Міністерство юстиції, до якого після ліквідації Державної пенітенціарної служби перейшли кілька її департаментів.

На сьогодні Мін'юст безпосередньо керує сотнями в'язниць та підприємств, на яких працюють в'язні, медичних закладів, у яких вони лікуються, і т. д.

У Мін’юсті скаржаться на відсутність коштів для оновлення медобладнання у в’язницяхЗа останні 6 років з бюджету не виділяються кошти на ремонт та оновлення медобладнання у пенітенціарних закладах охорони здоров'я.

«Ми прийняли рішення про створення виконавчої служби. Думаю, їй і буде передано всі ці повноваження... Це буде окрема юридична особа, яка вирішуватиме весь комплекс завдань, крім формування політики у сфері пенітенціарної служби», – заявив Саєнко.

Нагадаємо, що перевірка в Одеському СІЗО, де ув’язнений убив працівницю, виявила численні порушення прав в’язнів.

Також пропонуємо вам аналітику «Слова і Діла» щодо того, як виконує свої обіцянки міністр юстиції Павло Петренко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: