Прокуратура повідомила подробиці побиття затриманого у чернігівському СІЗО

Читать на русском
Чоловіка, який на час слідства перебував у чернігівському СІЗО, жорстоко побили. В результаті отриманих травм він помер.

У Чернігові затриманого, який на час слідства перебував у місцевому СІЗО, жорстоко побили. В результаті отриманих травм чоловік помер.

Про це повідомила прес-служба прокуратури в Чернігівській області, передає «Слово і Діло».

Луценко висловився з приводу подій в Одеському СІЗО «як генпрокурор і колишній зек»Луценко зазначив, що шокований ситуацією, а найбільше — діями керівництва СІЗО після інциденту.

Інцидент стався через халатність працівників Чернігівського СІЗО. Через неналежний контроль за затриманими між двома чоловіками спалахнув конфлікт, який переріс у криваву бійку. В результаті зіткнення один з учасників інциденту отримав травми, несумісні з життям.

«Перевіркою, проведеною прокурорами за фактом надзвичайної події, встановлено, що в результаті незабезпечення належного нагляду й контролю за поведінкою ув'язнених в одній із дільниць установи стало можливим виникнення конфліктної ситуації між ув'язненими й бійки. Обставини смерті чоловіка досліджуються в кримінальному провадженні», – йдеться в повідомленні.

У Мін’юсті скаржаться на відсутність коштів для оновлення медобладнання у в’язницяхЗа останні 6 років з бюджету не виділяються кошти на ремонт та оновлення медобладнання у пенітенціарних закладах охорони здоров'я.

Зараз прокурори та поліцейські з'ясовують усі обставини сутички. Відкрито два кримінальних провадження за статтями «Умисне вбивство» та «Службова недбалість». Досудове розслідування проводять працівники слідчого відділу прокуратури та Нацполіціі.

Нагадаємо, перевірка Одеського слідчого ізолятора, де 17 серпня укладений по-звірячому вбив і розчленував жінку-інспектора денної зміни, виявила кричущі порушення прав людини.

Раніше повідомлялося, що понад 120 військовослужбовців ЗСУ перебувають у СІЗО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: