У Мін’юсті скаржаться на відсутність коштів для оновлення медобладнання у в’язницях

Читать на русском
За останні 6 років з бюджету не виділяються кошти на ремонт та оновлення медобладнання у пенітенціарних  закладах охорони здоров'я.

За останні 6 років з державного бюджету не виділяються кошти на ремонт та оновлення медичного обладнання у закладах охорони здоров'я для ув'язнених.

Про це повідомив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов, передає «Слово і Діло» з посиланням на Державну кримінально-виконавчу службу України.

«Матеріально-технічне забезпечення закладів охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України перебуває на низькому рівні. Близько 70% наявного медичного обладнання є застарілим, це апаратура випуску 60-80-х років минулого століття, морально і технічно зношена або така, що взагалі не функціонує... Існує гостра потреба в сучасному рентгенодіагностичному обладнанні, електрокардіографах, апаратах ультразвукової діагностики, стоматологічному обладнанні, лабораторному устаткуванні тощо.», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що 90% приміщень, в яких розташовані відомчі установи охорони здоров'я, вимагають капітального ремонту. За результатами перевірок, санітарний стан цих приміщень не відповідає вимогам.

Укомплектованість медперсоналу становить близько 80%, з них трохи більше половини мають кваліфікаційні категорії.

Нагадаємо, раніше комітет проти тортур Ради Європи висловив занепокоєння умовами утримання в'язнів в українських тюрмах, зокрема через силове «вибивання» зізнань та ситуацію з довічно ув'язненими.

Також повідомлялося, що Міністерство юстиції України має намір цього року відкрити магазини у виправних установах країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: