У СІЗО, де ув'язнений убив працівницю, з людьми поводилися нелюдяно – прокуратура

Читать на русском
При перевірці Одеського СІЗО, де ув'язнений у п'ятницю вбив і розчленував співробітницю, виявлені грубі порушення прав людини.
Одеське СІЗОФото з відкритих джерел

Перевірка Одеського слідчого ізолятора, де 17 серпня ув'язнений по-звірячому вбив і розчленував жінку-інспектора денної зміни, виявила кричущі порушення прав людини.

Зокрема, за результатами перевірки, прокуратура Одеської області спільно з представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Анатолієм Пазичуком констатували, що з утримуваними там людьми поводилися нелюдяно, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

«У суботу, 19 серпня, співробітниками прокуратури Одеської області за участю представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області виявлені факти жорстокого, нелюдського поводження з утриманими в СІЗО. За результатами проведеної перевірки розпочато розслідування в кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень, яке супроводжувалося насильством, діями, які ображають особисту гордість потерпілого)», – йдеться в повідомленні.

Раніше стало відомо, що після вбивства жінки-інспектора денної зміни Олени Порошенко співробітники слідчого ізолятора влаштували ув'язненим «акцію залякування», в результаті якої серйозно постраждали деякі заарештовані.

Відомо, що вбивцею співробітниці СІЗО виявився 39-річний ув'язнений, які раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вбивство і розбій. Разом із тим, правоохоронці встановили, що підозрюваний останнім часом практично не з'являвся у своїй камері, а жив у подвір'ї, де розміщувався свинарник. При цьому санкція суду на те, щоби в'язень більше двох годин перебував поза камерою, відсутня. Також там були виявлені незареєстровані ніж і сокира, за допомогою яких злочинець і вбив свою жертву.

Нагадаємо, раніше в Мін'юсті поскаржилися на відсутність фінансування медичних установ в українських в'язницях і СІЗО. Раніше засуджений у РФ українець Федірко оголосив голодування з вимогою переведення на батьківщину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: