Путін закликав Макрона підтримати ідею миротворців на Донбасі

Читать на русском
Президент РФ Володимир Путін 15 вересня в телефонній розмові закликав президента Франції Еммануеля Макрона підтримати пропозицію про введення на Донбасі місії ООН для охорони СММ ОБСЄ.

Президент РФ Володимир Путін 15 вересня в телефонній розмові закликав президента Франції Еммануеля Макрона підтримати пропозицію про введення на Донбас місії ООН для охорони СММ ОБСЄ.

Про це повідомляє прес-служба Кремля, пише «Слово і Діло».

Миротворці на Донбасі: на що розраховує РФ та чи прийнятним є хорватський досвід для УкраїниТема введення миротворчого контингенту на Донбас залишається на порядку денному України, а зараз уже й РФ. Якими є варіанти розвитку подій, розповів військовий експерт.

«Володимир Путін закликав Еммануеля Макрона підтримати російську ініціативу про створення місії ООН зі сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) на південному сході України», – йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що лідери двох країн обговорили дотримання на Донбасі «шкільного перемир'я».

«Відзначена важливість повного й неухильного дотримання сторонами конфлікту досягнутих домовленостей, у тому числі так званого «шкільного перемир'я», узгодженого в контактній групі та підтриманого лідерами держав Нормандського формату», – повідомили в Кремлі.

Нагадаємо, спочатку Путін заявляв, що миротворці ООН мають перебувати на лінії розмежування й на жодних інших територіях. Представник України на переговорах у Мінську, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко, своєю чергою, заявила, що мови про миротворців лише вздовж лінії розмежування бути не може.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: