У Держдепі прокоментували ідею введення миротворців на Донбас

Читать на русском
У Державному департаменті Сполучених Штатів підтримали ідею введення миротворчого контингенту до ОРДЛО.

Сполучені Штати Америки виступають за розміщення миротворчої місії ООН на всій окупованій території, включаючи українсько-російський кордон, і надання їй широкого мандата.

Про це на брифінгу у Вашингтоні заявила речник Державного департаменту США Гедера Науерт, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«Хочу чітко підкреслити, що будь-які такі сили повинні мати широкий мандат – забезпечувати мир і безпеку на всій окупованій території України до самого кордону, включаючи кордон із Росією, для того, щоб уникнути поглиблення або закріплення поділу України», – сказала вона.

Згідно із заявою Науерт, з точки зору США, введення миротворчого контингенту в такому форматі сприятиме відновленню суверенітету й цілісності України.

«Наша мета проста: ми б хотіли відновлення територіальної цілісності України, а також захисту українців незалежно від їхньої релігії, національності або мови», – сказала спікер.

Крім того, Науерт відзначила небажання РФ брати участь у поліпшенні ситуації з безпекою на окупованому Донбасі.

«Ми неодноразово закликали Росію забезпечити справжній і міцний режим припинення вогню. Ми б хотіли, щоб вона пішла на розведення сил уздовж лінії контакту, вивела важке озброєння й дозволила повний, безперешкодний і безпечний доступ міжнародним спостерігачам, включаючи міжнародний кордон», – зазначила вона.

Нагадаємо, голова МЗС Павло Клімкін назвав умову, за якої миротворці зайдуть на Донбас.

Раніше у Путіна розповіли про переговори щодо миротворців ООН на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: