Генсек ОБСЄ пояснив, у чому складність введення миротворців на Донбас

Читать на русском
Генсек Організації з безпеки і співпраці в Європі Томас Гремінгер заявив, що існує безліч складнощів і перепон для введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер заявив, що шлях введення миротворчого контингенту ООН на Донбас буде складним.

За його словами, зараз є чимало пропозицій, однак у міжнародного співтовариства немає чіткого розуміння й бачення, як це має відбуватися, пише «5 канал», передає «Слово і Діло».

Миротворці на Донбасі: на що розраховує РФ та чи прийнятним є хорватський досвід для УкраїниТема введення миротворчого контингенту на Донбас залишається на порядку денному України, а зараз уже й РФ. Якими є варіанти розвитку подій, розповів військовий експерт.

«Місію має узгодити Радбез ООН. Зараз же, якщо подивитися на різні пропозиції, то чіткого розуміння ще немає, й процес ухвалення такого рішення буде складним. ОБСЄ готова до консультацій і готова запропонувати свої знання та експертні навички. У нас є більш ніж три роки досвіду діяльності в цьому районі, одночасно ми ще раз закликаємо сторони до виконання Мінських домовленостей», – зазначив генсек ОБСЄ.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко 22 серпня заявив, що планує на сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку у вересні представити ідею введення миротворчої місії на Донбас.

Через три тижні після заяви Порошенка, 5 вересня, президент РФ Володимир Путін відповів, що підтримує введення миротворців ООН на Донбас. За його словами, наявність миротворців ООН на Донбасі «пішла б на користь». Однак очільник Кремля хоче, щоб миротворці не заходили за лінію дотику.

МЗС України заявив, що розміщення миротворчої місії на Донбасі може відбутися лише після згоди української сторони.

Раніше Тимчук розповів, чому миротворці не допоможуть Україні.

Також Клімкін назвав умову, за якої миротворці зайдуть на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: