Путін не проти миротворців ООН на всьому Донбасі, але лише для охорони ОБСЄ

Читать на русском
Президент РФ Володимир Путін не проти, якщо миротворці ООН на всьому Донбасі займатимуться тільки охороною спостерігачів ОБСЄ.

Президент Росії Володимир Путін не проти, якщо миротворці ООН будуть розміщені на всьому Донбасі, але при цьому охоронятимуть тільки спостерігачів ОБСЄ.

Про це він заявив під час телефонних переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кремля.

«Путін докладно зупинився на російській ініціативі про заснування місії ООН зі сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ). З урахуванням висловлених Ангелою Меркель міркувань російський лідер зазначив готовність доповнити пропоновані в російському проекті резолюції Ради Безпеки функції згаданої місії ООН», – йдеться в повідомленні.

При цьому президент РФ уточнив, що не проти охорони миротворцями ООН спостерігачів ОБСЄ протягом їх інспекційних поїздок.

«Мається на увазі, що забезпечення охорони спостерігачів ОБСЄ ООНівцям може здійснюватися не тільки на лінії зіткнення після розведення сил і засобів обох сторін, але і в інших місцях, де СММ ОБСЄ проводить свої інспекційні поїздки відповідно до мінського Комплексу заходів», – зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Росія внесла в ООН пропозицію ввести миротворців на лінію розмежування і задіяти їх для охорони ОБСЄ.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав російську ініціативу «політичною шизофренією» і додав, що пропозиція РФ веде до заморожування поточної ситуації на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: