Клімкін назвав умову, за якої миротворці зайдуть на Донбас

Читать на русском
Клімкін підкреслює, що миротворці ООН можуть бути введені в Донбас лише після виведення звідти озброєння і найманців РФ.

Згідно з позицією України, миротворці ООН мають зайти на Донбас лише після того, як Росія виведе звідти все своє озброєння і найманців.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

Миротворці на Донбасі: варіанти розгортання місії та торг із ПутінимУ Кремлі погодилися на введення миротворчої місії ООН і внесли проект резолюції. Тим часом у самому Радбезі не прийняли пропозиції РФ. Як розгортатимуться події далі, розповів експерт.

«Тобто, ми не повинні залишити жодної лазівки для того, щоб Росія могла використовувати цю ситуацію для подальшого спотворення самої логіки миротворчої місії на Донбасі. А вона полягає в тому, що Росія з усім озброєнням і найманцями повинна вийти з Донбасу, туди повинен зайти міжнародний компонент, і, відповідно, початися перехідний період, щоб Донбас на сто відсотків повернувся в українське правове, і не тільки правове, простір», - сказав Клімкін.

Міністр підкреслив, що не може бути й мови про легітимізацію російського протекторату та територіальної обмеженості мандата місії: він повинен охоплювати всю непідконтрольну частину українсько-російського кордону.

Клімкін також пояснив, що проект резолюції не визначає мандат місії, а є відправною точкою.

«Вона (резолюція - ред.) міститиме прохання до генерального секретаря ООН відправити відповідну місію, яка на місці визначиться за параметрами, умовами і багатьох речей майбутньої миротворчої місії і доповість генеральному секретарю, який потім представить цю доповідь зі своїм пропозиціями на розгляд Ради безпеки», - уточнив глава МЗС.

Він нагадав, що російський проект резолюції по миротворцям вже подано, але підтримки він не вплинув. Однак поспішати подавати український проект, який не заручившись підтримкою всіх сторін, - не варто, додав Клімкін.

Раніше у Путіна розповіли про переговори з приводу миротворців ООН на Донбасі.   Нагадаємо, українська делегація передала на розгляд партнерам з Ради Безпеки ООН свій проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: