МЗС вимагає допустити українських лікарів до у’вязненого українця

Читать на русском
МЗС вимагає від Росії негайно надати українським лікарям доступ до затриманого 25 серпня 19-річному громадянину України Павлу Грибу, що знаходиться в СІЗО в Краснодарі.

МЗС вимагає від Росії негайно надати українським лікарям доступ до у’вязненого 25 серпня 19-річного громадянина України Павла Гриба.

Про це повідомляє прес-служба міністерства, передає «Слово і Діло».

Зникнення сина українського офіцера в Білорусі: як Україні відповісти на провокації ФСБСитуація зі зникненням сина українського офіцера вкотре доводить, що для досягнення цілей РФ здатна використовувати будь-які засоби. Про головні застереження для українців розповів дипломат.

«З огляду на критичний стан здоров'я Гриба, міністерство вимагає від російської сторони невідкладно надати можливість провести обстеження затриманого українськими лікарями, які готові терміново прибути до місця його утримання», - сказано в повідомленні.

МЗС також висловлює рішучий протест у зв'язку з недопуском російською стороною, незважаючи на численні звернення, українських лікарів до Гриба.

Міністерство закликає міжнародне співтовариство засудити жорстоке поводження російської сторони з незаконно затриманим громадянином України і посилити політичний та дипломатичний тиск на Росію для його звільнення.

Відзначимо, що Павла Гриба, якого викрали в Білорусії та перевезли в Краснодарське СІЗО, сьогодні, 15 вересня перевели в лікарню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: