РФ не пускає до Гриба українських консулів

Читать на русском
Російські спецслужби затримали українця Павла Гриба 25 серпня - наступного дня після перетину ним кордону Білорусі - і досі не допустили до нього ні представників МЗС України, ні адвоката.

Російські спецслужби затримали українця Павла Гриба 25 серпня - наступного дня після перетину ним кордону Білорусі - і досі не допустили до нього ні представників МЗС України, ні адвоката.

Про це «Українській правді» повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, пише «Слово і Діло».

Зникнення сина українського офіцера в Білорусі: як Україні відповісти на провокації ФСБСитуація зі зникненням сина українського офіцера вкотре доводить, що для досягнення цілей РФ здатна використовувати будь-які засоби. Про головні застереження для українців розповів дипломат.

Він зазначив, що згідно з консульською конвенцією між Україною та РФ, російські правоохоронні органи мали забезпечити доступ до затриманого адвоката протягом 4 днів. Однак і досі цього не зробили.

«Консули генерального консульства в Ростові-на-Дону 31 серпня та 1 вересня прибули до управління федеральної служби безпеки Російської Федерації в Краснодарському краї з метою зустрічі із ув’язненим», - повідомив він.

«Проте вони не були допущені до затриманого громадянина України, що є грубим порушенням консульської конвенції між Україною та Росією в частині щодо вимоги забезпечення російськими компетентними органами реалізації права консульської посадової особи відвідати затриманого. У тому числі й наданні йому необхідної правової допомоги не пізніше, ніж через 4 дні після арешту. А його, як повідомляється в офіційному повідомленні генеральному консульству України, було затримано 25 серпня», - сказав Карилич.

Нагадаємо, ФСБ офіційно визнала викрадення українця в Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: