Українець Гриб із російського СІЗО потрапив до лікарні

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що Павла Гриба дійсно перевели із СІЗО номер 5 до лікарні.

Українця Павла Гриба, якого викрали в Білорусі й перевезли до СІЗО Краснодара в РФ, перевели до лікарні.

Про це повідомила його сестра Ольга Гриб, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Нам відомо, що його перевели із СІЗО до лікарні начебто на обстеження. Але до якої саме й чому, ми не знаємо. До нього не допускають ані українських консулів, ані незалежних лікарів», – сказала Ольга Гриб.

Також вона додала, що, можливо, російські спецслужби спробують за допомогою своїх лікарів спростувати його діагноз – «синдром портальної гіпертензії», через який він змушений щодня вживати певні ліки. Порушення їх прийому, за словами рідних, може призвести до фатальних наслідків.

Клімкін розповів, чому вважає поїздки до Білорусі небезпечнимиПісля зникнення в Білорусі Павла Гриба МЗС України заявляє про небезпеку для українців не лише в Росії.

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що Павла Гриба дійсно перевели із СІЗО №5 до лікарні.

«Так, від наших консулів у Краснодарі до нас надійшла інформація про те, що Павла Гриба перевели до якогось спеціалізованого медичного закладу. Але з якої причини й куди саме, ще з’ясовуємо», – розповіла речниця МЗС Мар’яна Беца.

«Ми сподіваємося дізнатися необхідну інформацію якомога швидше, наші консули направили відповідні запити, але не варто чекати від російської сторони швидких відповідей. Бо вони часто взагалі не відповідають на наші запити», – додала Беца.

Нагадаємо, 19-річного Павла Гриба 17 серпня арештували в Краснодарі на два місяці.

Згодом стало відомо, що російський суд заочно виніс рішення про арешт Павла Гриба ще до його викрадення на території Білорусі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: