У Мін'юсті назвали умову для екстрадиції Саакашвілі до Грузії

Читать на русском
Україна може не екстрадувати Міхеіла Саакашвілі до Грузії доти, доки там немає рішення суду щодо нього.

Україна може не екстрадувати екс-губернатора Одещини Міхеіла Саакашвілі до Грузії доти, доки грузинський суд його не засудить.

Про це заявив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Ще нічого в Україні не сталося, крім переходу Саакашвілі через кордон. Ті документи, які прийшли до нас (до Мін'юсту – ред.) та до Генеральної прокуратури України щодо пана Саакашвілі, свідчать, що в Грузії розглядається кримінальна справа щодо нього», – сказав він.

«Це ще не черговий етап у проведенні екстрадиції, і в цьому етапі Міністерство юстиції не бере участі. Це якби Саакашвілі вже був засуджений у Грузії за тими статтями, які назвав на своїй прес-конференції мій колега пан Петухов (заступник міністра юстиції – ред.), тоді б це була часткова прерогатива Мін'юсту», – додав Чернишов.

На запитання ведучої про те, чи може Україна не видавати Саакашвілі Грузії, поки там немає рішення суду, заступник міністра відповів ствердно.

Раніше в МВС повідомили, що Саакашвілі перебуває в Україні незаконно, але затримати його зможуть лише після «певних процесуальних дій».

Також стало відомо, що в ніч із 12 на 13 вересня лідер «Руху нових сил» Міхеіл Саакашвілі виїхав із готелю «Леополіс» у Львові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: