У МВС розповіли, коли зможуть затримати Саакашвілі

Читать на русском
У Міністерстві внутрішніх справ вважають, що Міхеїл Саакашвілі перебуває в Україні незаконно і прокоментували можливість його затримання.
фото: скріншот

Екс-голова Одеської обласної адміністрації Міхеїл Саакашвілі перебуває в Україні незаконно, але затримати його зможуть тільки після «певних процесуальних дій».

Про це на брифінгу розповів прес-секретар Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, повідомляє «Слово і Діло».

«Така процесуальна дія, як затримання, передбачає певні процесуальні речі», – відповів він на питання про можливість його затримання.

При цьому він зазначив, що в МВС переконані, що Саакашвілі перебуває в Україні незаконно і володіють відомостями і про інших людей, яких силовики вважають за потрібне затримати.

«У нас є відомості про осіб, яких ми вважаємо за потрібне затримати. І якщо будуть знайдені ще відомості про інших осіб, які давали б можливість законно здійснити затримання, цю дію буде виконано», – сказав Шевченко.

Також він додав, що прикордонники не збиралися затримувати Саакашвілі і не мали для цього достатніх підстав, тому вручили йому протокол про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, 12 вересня соратник Саакашвілі Давид Сакварелідзе заявив про «початок масових арештів і репресій» після затримання одного з активістів, які заводили політика через кордон.

18 вересня Мостиський райсуд Львова розгляне протокол про незаконний перетин кордону Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: