Стало відомо, навіщо бойовики здійснюють фейкові обстріли

Читать на русском
За даними української сторони СЦКК бойовики ОРДО активно застосовують під час шкільного перемир'я тактику підриву інженерних боєприпасів з метою імітації артилерійських обстрілів з боку підрозділів ЗСУ та звинувачення їх в порушенні режиму припинення вогню

За даними української сторони СЦКК бойовики ОРДО активно застосовують під час «шкільного» перемир'я тактику підриву інженерних боєприпасів з метою імітації артилерійських «обстрілів» з боку підрозділів ЗСУ та звинувачення їх в порушенні режиму припинення вогню.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Дело».

Так 11 вересня після 22:00 спостерігачами української сторони СЦКК було відзначено ведення бойовиками неприцільного, хаотичного вогню зі стрілецької зброї в сторону позицій підрозділів ЗСУ.

«Примус до миру»: Путін починає торг за ДонбасЖурналіст Денис Попович розповів, про що свідчить згода Путіна на роботу миротворців ООН у глибині окупованого РФ Донбасу та який варіант миротворчої операції є найбільш вигідним для України.

Незабаром після цього були зафіксовані підриви інженерних боєприпасів на території непідконтрольною українському уряду в районі селища Василівка Донецької області, де розташовується водонасосна станція 1-го підйому Південно-Донбаського водогону (ВНС) і, в безпосередній близькості до якої, бойовики обладнали свої позиції. Зазначені дії НВФ ОРДО супроводжувалися заявами щодо загроз життю обслуговуючого персоналу ВНС, який був змушений припинити роботу і сховатися в небезпечному місці.

Карта АТО: ситуація на сході України на 12 вересняСитуація на сході країни станом на 00:00 12 вересня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Українська сторона СЦКК зазначає, що під час перевірки ці факти не знайшли свого підтвердження. Так звані «обстріли» мали постановочний і провокаційний характер з метою звинувачення ВСУ в порушенні режиму припинення вогню.

«Зазначене в черговий раз свідчить про зацікавленість керівництва ОРДО в подальше загострення конфлікту і свідоме невиконання Мінських домовленостей», - додали в штабі.

Нагадаємо, в штабі АТО назвали кількість обстрілів 12 вересня.

Раніше стало відомо кількість справ, відкритих в РФ проти учасників АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: