ФСБ офіційно визнала викрадення українця в Білорусі

Читать на русском
Українським дипломатам доручено отримати доступ до слідчого ізолятора в Краснодарі до 19-річного громадянина Павла Гриба.

Українським дипломатам доручено отримати доступ до слідчого ізолятора в Краснодарі до 19-річного громадянина Павла Гриба, який зник після поїздки до Білорусі і якого ФСБ РФ звинувачує в тероризмі.

Про це в коментарі УНІАН повідомив офіційний представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону отримало повідомлення Управління ФСБ Росії в Краснодарському краї про утримання Павла Гриба в Краснодарі», – сказав Кирилич.

Зникнення сина українського офіцера: до МЗС Білорусі направили нотуДПСУ перевіряє інформацію Ігоря Гриба про те, що його сина російська ФСБ виманила до Білорусі, де хлопця затримали.

«У повідомленні йдеться також про те, що Павло Гриб був затриманий за звинуваченням у скоєнні злочину відповідно до статті 205 Кримінального кодексу Російської Федерації (терористичний акт – ред.)», – заявив дипломат.

Зникнення сина українського офіцера в Білорусі: як Україні відповісти на провокації ФСБСитуація зі зникненням сина українського офіцера вкотре доводить, що для досягнення цілей РФ здатна використовувати будь-які засоби. Про головні застереження для українців розповів дипломат.

Таким чином, російська ФСБ офіційно підтвердила, що звинувачує 19-річного українця в тероризмі. «Посольству України в Російській Федерації та Генеральному консульству України в Ростові-на-Дону дано доручення оперативно звернутися з нотою до МЗС РФ і представництва МЗС РФ у Краснодарському краї з вимогою невідкладно забезпечити доступ українських консулів до затриманого громадянина України, повідомити про причини та обставини затримання, умови утримання, забезпеченні його права на адвокатський захист, а також необхідними ліками, які він за приписом лікаря щодня вживає», – підкреслив Кирилич.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Павло Гриб може перебувати в управлінні ФСБ Краснодарського краю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: