У Білорусі підтвердили факт перетину кордону зниклим українцем

Читать на русском
Державний прикордонний комітет Білорусі підтвердив, що зниклий українець Павло Гриб перетнув кордон на в'їзд, але не на виїзд.
фото: ukr.media

Представник Державного прикордонного комітету Білорусі Антон Бичковський офіційно підтвердив, що зниклий в Білорусі й, можливо, викрадений ФСБ РФ українець Павло Гриб перетинав кордон, але не виїжджав назад.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на білоруську службу «Радіо Свобода».

«Цей громадянин дійсно перетнув державний кордон Республіки Білорусь 24 серпня в пункті пропуску «Нова Гута» у встановленому законодавством порядку. Претензій з боку прикордонної служби Білорусі до цієї особи не було», – сказав він державному інформагентству БелТА.

Офіційна відповідь білоруських прикордонників надіслана до Держприкордонслужби України, яка запитувала інформацію про перетин Грибом українсько-білоруського кордону.

При цьому в коментарі журналістам Бичковський уточнив, що відомостями про виїзд українця з Білорусі місцеві прикордонники не володіють.

Раніше в МВС Білорусі заявили, що не отримували заяв про зникнення Павла Гриба від його родичів та не починали його пошуки.

Нагадаємо, 28 серпня посольство України в Білорусі надіслало до МЗС білоруської держави ноту з проханням встановити місцеперебування Павла Гриба, який міг бути викрадений ФСБ Росії й може перебувати в управлінні ФСБ у Краснодарському краї РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: