Росія почала військові навчання в анексованому Криму – ЗМІ

Читать на русском
5 вересня в анексованому Криму почалися масштабні військові навчання російських ракетних військ і артилерії.

Понад 5 тисяч артилеристів Збройних сил РФ почали масштабні військові навчання, в тому числі й в окупованому Криму.

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

Вказується, що навчання російських ракетних військ та артилерії відбудеться на 19 полігонах Південного військового округу РФ, до якого належить у тому числі й окупований Крим.

«Захід-2017»: чи готує РФ сценарій окупації та які території під загрозоюКраїни НАТО, низка країн ЄС та Україна висловили стурбованість у зв'язку з навчаннями Захід-2017. Чи є чого побоюватися, розповіли експерти.

«На 19 полігонах Південного військового округу виведені понад п'ять тисяч артилеристів збройних сил РФ – у Ростовській, Волгоградській областях, Краснодарському та Ставропольському краях, Дагестані, Північній Осетії, Криму, а також на територіях російських військових баз в Абхазії, Вірменії та Південній Осетії», – зазначається в повідомленні.

Згідно з даними прес-служби Південного військового округу РФ, військові «освоять нові форми та способи виконання вогневих завдань із підтримки мотострілкових і танкових підрозділів у складній ситуації сучасного загальновійськового бою».

Також наголошується, що особлива увага буде приділена тренуванням у системі розвідувально-вогневих і розвідувально-ударних контурів.

Навчання артилеристів проходитимуть протягом місяця.

Як відомо, з 14 до 20 вересня заплановані російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017». У них мають узяти участь до 13 тисяч військових. У зв'язку з цим Україна посилила патрулювання кордонів на всіх ділянках.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко повідомив, чи становлять загрозу військові навчання «Захід-2017».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: