РФ уже сама не знає, що робити з Донбасом та анексованим Кримом

Читать на русском
В'ячеслав Білоусвійськовий спеціаліст

Така риторика виглядає радше як спосіб привернути увагу, аніж реальні наміри з боку РФ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт В’ячеслав Білоус, оцінюючи заяву заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки про те, що Одеська область може відділитися від України, якщо влада «махне рукою» на ситуацію з Донбасом.

«Не слід забувати, що точиться боротьба між практично всіма політичними силами за те, як вирішити конфлікт на Донбасі. Ця заява фактично підтверджує такі процеси», – констатував Білоус.

Як підкреслив експерт, якби РФ могла, то вона забрала б інші області чи Маріуполь ще три роки тому.

«У США 25% ВВП, а в РФ – близько 4%. Навіть якщо захопити територію, то що з нею робити далі? РФ уже забрала Крим і не знає, що з ним тепер робити. Так само й із Донбасом», – зазначив він.

На його переконання, РФ давно обмежена за багатьма показниками – людський ресурс, економічний, геополітичні позиції.

Коли ціна обіцянок – життя героїв. 3 роки АТО в заявах Порошенка«Слово і Діло» зібрало найважливіші та найрезонансніші обіцянки Президента України за три роки проведення антитерористичної операції на сході країни.

«Це вже не велика імперія, а ілюзія. Так, у них був потенціал, але в Радянському Союзі, коли вони могли тримати під протекторатом Східну Європу, країни Балтії. Зараз американці розміщують свої війська на території балтійських країн, а Росія вже нічим не може на це адекватно відповісти. На цей момент показовою є ситуація із санкціями. В РФ заявили, що скоротять дипмісію, але хіба ж це симетрично? Чи Трамп злякався й передумав?», – додав військовий.

За словами фахівця, на сьогодні РФ не може розібратися із своїми землями.

«РФ не може навести лад серед свого населення, багато територій занедбано. Забирати якісь територію за такого розкладу сил виглядає малоймовірним. Здавалося б, на одне занедбане місто більше чи менше – нічого страшного, але це шлях до розпаду. Ситуація буде просто неконтрольованою, тому що з одного центру буде неможливо управляти та контролювати такі великі території», – резюмував В’ячеслав Білоус.

Нагадаємо, будучи кандидатом у президенти, Петро Порошенко обіцяв, що АТО триватиме кілька годин.

Детальний огляд обіцянок президента – в матеріалі «Коли ціна обіцянок – життя героїв. Три роки АТО в заявах Порошенка».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: