Очільник МЗС Німеччини розповів деталі вечері з Путіним: обговорювалися дві військові теми

Читать на русском
Габріель заявив, що під час вечері обговорювали договір між СРСР і США про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, а також шляхи вирішення конфлікту на сході України.

Очільник Міністерства закордонних справ ФРН Зігмар Габріель відреагував на вимогу свого колеги із фракції ХДС/ХСС розкрити деталі неофіційної зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Die Welt, передає «Слово і Діло».

Дипломат заявив, що під час вечері з президентом Росії обговорювалися дві військові теми: договір між СРСР і США про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, а також шляхи вирішення конфлікту на сході України.

Габірель прокоментував присутність на вечері скандального екс-канцлера Німеччини Герхарда Шредера, який наразі претендує на крісло одного з директорів у раді російського концерну «Роснефть».

Німеччина звинуватила Трампа в провокуванні КНДРГлава МЗС Німеччини Зігмар Габріель звинуватив президента США в безвідповідальності через його заяву щодо Північної Кореї.

«Коли Герхард Шредер використовує свої хороші контакти з Путіним для того, щоб звільнити захоплених у полон німецьких офіцерів із рук проросійських сепаратистів, то ХДС від цього в захваті. Коли ж у нього є контакти в компанії, до наглядової ради якої йому пропонують увійти, то для ХДС це вже кінець світу», – заступився за Шредера мінстр закордонних справ Німеччини.

Зазначимо, на початку червня голова МЗС ФРН Зігмар Габріель під час свого візиту до Санкт-Петербурга зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним у форматі «приватної вечері». Згодом Юрген Гардт, представник фракції ХДС/ХСС, зажадав, щоб німецький дипломат розповів деталі зустрічі, щоб дізнатися, чи не зловживав Габріель своїми службовими обов'язками заради економічних інтересів своїх друзів, зокрема Герхарда Шредера.

Згодом Габріель раптово скасував зустріч із російським колегою Сергієм Лавровим та участь у спільних заходах із російською делегацією в Берліні.

Також повідомлялося, що МЗС Німеччини не бачить передумов для завершення війни на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: