Порошенко повідомив, чи становлять загрозу військові навчання «Захід-2017»

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко розповів, що українська сторона уважно стежить за проведенням російсько-білоруських навчань Захід-2017.

Президент України Петро Порошенко розповів, що українська сторона уважно стежить за проведенням російсько-білоруських навчань «Захід-2017».

За його словами, ці навчання становлять загрозу в тому числі й для територіальної цілісності України, повідомляє прес-служба глави держави, передає «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв побудувати патронний заводСказано 22 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Порошенко розповів, що під час візиту президента Білорусі Олександра Лукашенка в Україну це питання обговорювалося окремо.

«Ми отримали запевнення, що в жодному разі з території Білорусі ані зараз, ані в майбутньому не буде загрози. Сподіваюся, що це слово буде дотримано. Немає підстав ставити це під сумнів», – зазначив він.

«Захід-2017»: Чорне море заблокували кораблі НАТО, а для РФ рухатися в напрямку України смерті подібноВійськовий експерт розповів, чи варто Україні побоюватися військових навчань «Захід-2017» та чи є ризик вторгнення РФ.

Водночас український президент нагадав про те, як у 2008 році й пізніше Російська Федерація під виглядом навчань концентрувала свою техніку.

«Зараз ми будемо уважно моніторити, щоб вся техніка, яка була завезена для навчань, була виведена й загрози були зняті», – сказав Порошенко.

Нагадаємо, з 14 до 20 вересня на території Білорусі пройдуть спільні білорусько-російські військові маневри «Захід-2017». Планується, що в навчаннях візьмуть участь до 13 тисяч військовослужбовців.

Відзначимо, Україна та Польща узгодили план дій на випадок несподіванок під час навчань «Захід-2017».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: