Розкрадання на «Стіні»: звинувачення чиновникам Держприкордонслужби передали до суду

Читать на русском
Звинувачення проти чиновників Держприкордонслужби у справі про розкрадання при будівництві об'єкта Стіна передали до суду.

Військова прокуратура центрального регіону передала до суду обвинувальний акт проти чиновників Державної прикордонної служби України за вимагання хабарів при будівництві об'єкта «Стіна».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу військової прокуратури Центрального регіону.

Військовослужбовці Держприкордонслужби звинувачуються у вимаганні в підприємців хабарів за неперешкоджання виконанню умов договору будівництва об'єкта «Стіна»: підписання актів прийому-передачі виконаних робіт, перерахування коштів комерційному підприємству за договором і збереження договору з комерційним підприємством.

Чиновники ДПСУ звинувачуються за ч. 3 ст. 368 КК (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальну посаду, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років.

Нагадаємо, в серпні суд заарештував сімох підозрюваних у розкраданні коштів на будівництво «Стіни» – чиновників Держприкордонслужби та кількох керівників приватних і державних підприємств разом з їхнім посередником.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: