Проект «Стіна»: суд заарештував п'ятьох підозрюваних

Читать на русском
Один із районних судів столиці обрав запобіжний захід першим трьом затриманим за підозрою в розкраданні коштів проекту Стіна.

Солом'янський районний суд міста Києва взяв під варту трьох співробітників Державної прикордонної служби України, одного директора приватної фірми та колишнього заступника директора «Чернігівського облавтодору» за підозрою в розкраданні коштів, виділених на реалізацію проекту «Стіна».

Ще трьом суд має обрати запобіжний захід у найближчі дні, повідомляє «Слово і Діло».

Так, суд взяв під варту терміном на 60 днів колишнього начальника першого окремого відділу капітального будівництва, головного інженера відділу капітального будівництва північного регіонального управління Держприкордонслужби Володимира Цалка з альтернативою застави в 8,5 мільйонів гривень. За версією слідства, він підписував акти виконаних робіт, які насправді не були виконані.

Також під вартою опинилися начальник управління будівництва Департаменту ресурсного забезпечення адміністрації ДПСУ Олександр Атаманюк і старший офіцер виробничо-технічного відділення першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ В'ячеслав Майданович. Суд заарештував їх терміном на 60 діб з альтернативою в 3,2 млн грн та 505 тис. грн відповідно.

Окрім того, Солом'янський райсуд взяв під варту директора ТОВ «Агентство захисту інформації» Олександра Кашубу і екс-заступника директора «Чернігівського облавтодору» Сергія Значка. Альтернативою зазначеного запобіжного заходу призначена застава в 3,6 млн грн і 505 тисяч грн відповідно.

Нагадаємо, НАБУ затримало чиновників ДПСУ і підрядників за розкрадання грошей на «стіну Яценюка». Пізніше, їм повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: