Зведення штабу АТО 4 вересня: понад 40 обстрілів, один поранений

Читать на русском
Російсько-окупаційні угруповання, застосовуючи міномети, гранатомети та стрілецьку зброю, продовжують обстріли позицій ЗСУ на всіх напрямках.

Російсько-окупаційні угруповання, застосовуючи міномети, гранатомети та стрілецьку зброю, продовжують обстріли позицій ЗСУ на всіх напрямках. За минулу добу один український військовий отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Слово і Діло».

Загалом від початку доби незаконні збройні формування 44 рази обстрілювали українські опорні пункти. 21 обстріл характеризується як неприцільний.

Як і в попередні дні, найнеспокійніше було на донецькому напрямку. Тут найбільша кількість вогневих провокацій противника зафіксована поблизу селища Зайцеве. Починаючи з 18 години бандити 5 раз обстріляли позиції ЗСУ з озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів. Також наприкінці доби під ворожим вогнем тричі опинилися українські укріплення в Авдіївський промзоні та двічі – біля Майорська.

«Холодна війна-2». Чи чекає на Росію доля Радянського СоюзуРосійська Федерація набагато слабкіша за Радянський Союз, тому не зможе довго вести війну на холодному фронті.

На приморському напрямку бандити тричі застосовували стрілецьку зброю в околицях Павлополя. Близько 20 години поблизу цього ж селища вони випустили 5 мін калібру 82 мм. Обстріли ворога з використанням стрілецької зброї зафіксовані й неподалік Гнутового, Талаківки, Лебединського та Широкиного. В результаті гранатометного вогню противника на підступах до Мар'їнки поранення отримав один український військовий.

Карта АТО: ситуація на сході України на 3 вересняСитуація на сході країни станом на 00:00 2 вересня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На луганському напрямку близько 21:00 російські найманці, нехтуючи мирними домовленостями й наражаючи на небезпеку цивільне населення, зі стрілецької зброї обстріляли контрольно-пропускний пункт в'їзду/виїзду «Станиця Луганська».

У штабі зазначили, що незважаючи на повну готовність дати ворогові жорстку відповідь, сили АТО вогонь не відкривали.

«Цей факт вчергове підтвердив, що в цьому районі бойовики не хочуть дотримуватися режиму повного припинення вогню, який має почати процес «дзеркального» відведення військ», – констатували в штабі АТО.

Нагадаємо, бойовики обстріляли Станицю Луганську зі стрілецької зброї.

Відзначимо, 2 вересня в АТО була зафіксована найменша кількість обстрілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: