Добродомов прокоментував обшуки у своїй приймальні

Читать на русском
Депутат уточнив, що обшуків у його приймальні таки не проводили, а правоохоронці тепер пишуть протокол про те, що помилились адресою.

Депутат Дмитро Добродомов заявив, що обшуки в його приймальні правоохоронці хотіли провести в так званій «справі Курченка», проте потім визнали, що «помилилися».

Про це сам нардеп розповів в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Він уточнив, що працівники приймальні зателефонували йому й повідомили, що правоохоронці намагаються провести обшуки.

«Вони пояснюють це тим, що є якесь кримінальне провадження, пов’язане з фірмами, які дотичні до Курченка … Я за те, щоб вони проводили ті слідчі дії, які потрібно, але мене непокоїть те, що бачачи вивіску «Приймальня народного депутата», вони намагалися силою туди увірватися, тобто для них, я так розумію, це не є перешкодою», – обурився нардеп.

Добродомов припустив, що з таким самим успіхом силовики могли б вриватися до Адміністрації президента, «там, наскільки пригадую, в Курченка взагалі окремий кабінет був».

«Ми вже третій рік орендуємо там приміщення – все офіційно, з договором. Яким чином там фігурують фірми, пов’язані з Курченком – це питання треба ставити прокуратурі. В мене інше питання: де вони були три роки тому, коли там були ще інші люди, які, можливо, й мали причетність до якихось схем Курченка?», – заявив депутат.

У коментарях до допису Добродомова в Facebook про обшуки генеральний прокурор Юрій Луценко написав, що адреса приймальні Добродомова дійсно фігурує в справі Курченка.

Депутат уточнив, що обшуків у його приймальні таки не проводили, а правоохоронці, які намагались їх провести, тепер пишуть протокол про те, що «помилились адресою».

«Пишуть протокол про те, що вони помилилися – вони звірили документи й сказали, що тепер усе гаразд. Але це після того, як туди прибули народні депутати Сергій Власенко, Іван Крулько, Вадим Іщенко. Вони туди терміново прибули, бо є в Києві. Вони пояснили правоохоронцям, що ті грубо порушують закон», – сказав нардеп, додавши, що додатково розбиратиметься з цим випадком після того, як повернеться до Києва.

Як відомо, вранці 31 серпня позафракційний нардеп Дмитро Добродомов повідомив про те, що працівники СБУ та прокуратури намагаються провести обшук у його приймальні в Києві, в той час як він перебуває на окрузі у Львові.

Раніше ГПУ провела обшуки на підприємствах Фірташа.

Також ГПУ знову провела обшуки в «Укргазвидобуванні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: