ГПУ знову проводить обшуки в «Укргазвидобуванні»

Читать на русском
Співробітники ГПУ спільно з представниками СБУ знову проводять обшуки в приміщеннях регіонального відділення ПАТ Укргазвидобування.

Співробітники ГПУ разом із представниками СБУ знову проводять обшуки в приміщеннях регіонального відділення ПАТ «Укргазвидобування».

Про це повідомила прес-служба ПАТ «Укргазвидобування», передає «Слово і Діло».

«Представники ГПУ в супроводі представників СБУ знову проводять обшуки і виїмку документів. ГПУ цікавлять проведені в 2016-2017 рр. роботи по гідророзриву пластів і капітальному ремонту свердловин, які допомогли ПАТ «Укргазвидобування» досягти максимального за останні п'ять років добового видобутку природного газу», - говориться в повідомленні.

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"
Каплін пообіцяв не допустити, щоб «Укргазвидобування» використовувало у Полтавській області гідропідрив для буріння газових свердловинСказано 15 червня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Обшуки проводяться за постановою Печерського районного суду міста Києва від 11 серпня 2017 року. Клопотання надійшло від департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ.

«Згідно з постановою суду, вилученню підлягають первинні фінансово-господарські документи, пов'язані з відносинами ПАТ «Укргазвидобування» і компаніями «Tacrom Services S. R. L»(Румунія), ДП «РУП «ВО «Белоруснефть»(Республіка Білорусь). Зазначені документи стосуються проведення в 2016-2017 роках ГРП і капітального ремонту свердловин: інженерні звіти, плани робіт, проекти розробки родовищ та інша важлива для діяльності компанії інформація», - відзначили в компанії.

У свою чергу ПАТ «Укргазвидобування» зазначає, що вилучення важливої для технологічного процесу документації та масові виклики на допити технічних керівників апарату УГВ і філій компанії можуть дестабілізувати роботу товариства, що негативно вплине на виконання найбільшим газовидобувним підприємством України урядової програми по збільшенню видобутку природного газу.

«Подібні дії правоохоронців також можуть привести до погіршення іміджу «Укргазвидобування» та України в міжнародному бізнес-середовищі», - наголошується в повідомленні прес-служби компанії.

Нагадаємо, раніше СБУ приходили з обшуком в «Укргазвидобування» 7 липня.

Відзначимо, в квітні СБУ проводила обшуки в «Укргазвидобуванні». Тоді вилучили сервери і комп'ютери керівництва компанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: