Добродомов: заяви про повернення виведених в офшори коштів – популізм

Читать на русском
Провалений Радою законопроект про деофшоризацію є популістським – принаймні в частині повернення виведених з України коштів.
Дмитро Добродомов

Запропонований на розгляд депутатів законопроект про деофшоризацію неможливо виконати в частині повернення коштів, що належать українським резидентам та вже були виведені в офшори.

Про це в коментарі кореспонденту «Слова і Діла» розповів позафракційний депутат Дмитро Добродомов.

За словами Добродомова, депутати розробили кілька законопроектів, однак усі вони містять низку положень, які буде неможливо виконати.

«Я вважаю, що він популістський і нереальний щодо повернення вже виведених коштів. Хіба що лише ті, що фігурують зараз у кримінальних справах щодо корупції попереднього режиму – так, там питання можна вирішити... Але я сумніваюся в тому, що є правовий міжнародний механізм для повернення цих коштів поза межами відкритих кримінальних справ», – констатував нардеп.

Також Добродомов наголосив, що, на його думку, найдієвішим кроком до деофшоризації стане денонсація угод із країнами, де розташовані основні офшорні зони.

«Тому просто денонсація угод, починаючи від Кіпру та Віргінських островів, я думаю, це буде дуже дієвим методом, і припинення видачі відповідних ліцензій НБУ на здійснення такої діяльності. Це для початку», – додав він.

Нагадаємо, 1 червня Верховна Рада не проголосувала за створення тимчасової слідчої комісії з питань офшорів.

Добродомов прокомментировал возможность принятия ВР законопроекта о деофшоризацииSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: