ГПУ проводить обшуки на підприємствах Фірташа

Читать на русском
ГПУ заявляє про викриття незаконної схеми по розкраданню коштів та ухиленні від сплати податків підприємств, що входять до бізнес-групи «Group DF» Дмитра Фірташа.

ГПУ заявляє про викриття незаконної схеми по розкраданню коштів та ухиленні від сплати податків підприємств, що входять до бізнес-групи «Group DF» Дмитра Фірташа.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ на офіційній сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Протягом 2015-2017 років членами організованого злочинного угруповання з метою розкрадання коштів та ухилення від сплати податків підприємств, що входять до бізнес-групи «Group DF» Дмитра Фірташа, було організована діяльність ряду фіктивних підприємств і підконтрольних страхових компаній», - повідомила прес-служба.

Юрій Луценко: генеральний колекціонер депутатської недоторканностіЗаяви Юрія Луценка про намір вимагати у Верховної Ради зняття недоторканності з низки народних депутатів поки не підкріплені жодною доведеною до кінця гучною справою.

«З метою виведення коштів у тіньовий сектор економіки в 2015-2017 роках між вищезгаданими підприємствами і страховими компаніями «СК Саламандра-Україна», «СК «Дім Страхування» укладено договір страхування, на підставі яких страховим компаніям перераховані фіктивні страхові внески», - додали в ГПУ.

«Тобто, застраховані свідомо непотрібні страхові випадки, які фактично не настали і не повинні були наступити, про що достовірно було відомо членам злочинного угруповання», - йдеться в повідомленні.

За даними Генпрокуратури, мова йде про ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот», ТОВ «Межріченскій ГЗК», ПАТ «Юкреніан Кемікал Продактс», ПАТ «Рівнеазот», ДП «Хімік», ПАТ «Азот» та інших підприємствах групи.

«Надалі розкрадання цих коштів здійснювалося шляхом страхування цими ж підконтрольними страховими компаніями фіктивних кредитних договорів та договорів купівлі-продажу «сміттєвих» цінних паперів інших підконтрольних зазначеним особам фіктивних підприємств і підставних фізичних осіб», - сказано в тексті повідомлення.

«Після прогнозованого неповернення цих кредитів страхові компанії здійснювали повне відшкодування таких фіктивних ризиків фінансової компанії з подальшим виведенням готівки через банківські установи», - розповіли в Генпрокуратурі.

Згідно з повідомленням, готівкові кошти, отримані в результаті злочинної діяльності, направлялися підприємствам реального сектора економіки.

«В даний час проводяться санкціоновані обшуки в офісних приміщеннях і місцях проживання осіб, причетних до скоєння злочину», - повідомляють в Генпрокуратурі.

Раніше на кримському заводі Фірташа сталася аварія.

А суд в Іспанії заблокував екстрадицію Фірташа в США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: